Zwemdiploma A

Goed leren zwemmen: veilig en leuk. Plezier, spelen en leren gaan hand in hand. De groepjes zijn daarom klein, in de startgroep (niveau 1) zitten niet meer dan 10 kinderen. Natuurlijk heeft elke groep een vaste instructeur. We begeleiden de kinderen in hun eigen tempo stapje voor stapje van ondiep naar diep water. Zo leren ze vertrouwen op wat ze al kunnen. Uw kind stroomt door naar een volgend niveau in zijn of haar eigen tempo. Elk kind leert bij ons op zijn eigen manier.

Wij werken met drie trajecten binnen de zwemlessen voor diploma A:

  1. zwemlessen van 25 minuten, die 2 x per week plaatsvinden
  2. zwemlessen van 40 minuten, die 1 x per week plaatsvinden 
  3. zwemlessen van 40 minuten, die 2 x per week plaatsvinden

De zwemlessen van 40 minuten vergen meer concentratie, lichamelijke kracht en een betere motoriek van de kinderen dan de kortere lessen. Voor veel kinderen van vier jaar is dat nog een zware opgave.

Uit de cijfers is dan ook gebleken dat kinderen sneller hun diploma halen als ze tweemaal per week les volgen, doordat er meer herhaling is. Gemiddeld kost dat 80 lessen bij de lessen van 25 minuten, dus 40 weken, tot aan het diploma. Kinderen die eenmaal per week les hebben, halen hun diploma na gemiddeld 52 weken. Het snelste traject dat te volg is, zijn de lessen van tweemaal per week van 40 minuten.

Tijdens de doordeweekse lessen en de lessen op zaterdag zitten er maximaal 10 kinderen in nivo 1 en 12 kinderen in de overige nivo's. Wil je graag dat jouw kind zwemt in een kleinere groep? Klik dan hier voor meer informatie.

Klik op de buttons hieronder voor meer informatie over de verschillende onderwerpen.