Baby Peuter zwemmen

Elke week weer een speciaal moment voor jou en je kindje. Dat is baby-, peuter- en kleuterzwemmen.Heerlijk spetteren, spelen en zingen met andere kinderen. En wat is er fijner dan nieuwe dingen uitproberen in de veilige armen van je papa of mama? En dat je later steeds meer zelf kan!

Heerlijk warm 
De temperatuur van ons water is heerlijk warm. In het bad waar de allerkleinste kinderen zwemmen is het maar liefst 34 graden. Daar voelen de baby's zich heel lekker in. De wat oudere kinderen (vanaf anderhalf jaar ongeveer) maken de stap naar het doelgroepenbad, waar ze steeds meer zelf gaan proberen. Wat kan ik al alleen?
De oudste kinderen kunnen vaak al veel dingen zelfstandig uitvoeren en mogen dat laten zien in het wedstrijdbad.

Je vertrouwd voelen in het water 
De zwemlessen zijn erop gericht om je kindje een vertrouwd en prettig gevoel te geven in het water. Ze leren lekker te spelen, spetteren en genieten. Naarmate de kinderen ouder worden gaan ze steeds meer zelf proberen en aan het einde van het traject bezitten ze al veel basisvaardigheden die nodig zijn om te overleven in het zwembad. En dat is een prima voorbereiding om te leren zwemmen. Als je in de leeftijd van 3 tot 4 jaar het hele jaar hebt meegedaan aan de baby peuter lessen stroom je zonder wachttijd door naar de zwemles voor diploma A.

Dagen en tijden
Er zijn verschillende leeftijdsgroepen; je bent welkom met je kindje vanaf 4 maanden. Ieder kind zwemt met leeftijdsgenootjes bij een vaste zwemjuf. Iedere dag zijn er Baby-peuter zwemlessen tussen 09.40 uur en 11.20 uur. De lessen duren 20 minuten. De jongste kinderen zwemmen bijvoorbeeld van 09.40 - 10.00 uur en de oudste van 11.00 - 11.20 uur. 

Kom je met meerdere kinderen zwemmen tijdens de Baby-peuter zwemlessen? Maak dan gebruik van onze kinderoppas, 't Spetterhonk. Klik hier voor meer informatie.

Guppy- en puppydiploma’s
In de baby-peuterlessen wordt gewerkt met de eerste heuse zwemdiploma’s voor de baby’s en peuters, de guppy- en puppy diploma's. Er wordt ook een echt afzwemfeestje georganiseerd waarbij iedereen mag komen kijken! Klik hier voor meer informatie over de diploma's.

Een keer proberen?
Wil je eerst eens proberen hoe het is, dan ben je altijd welkom om  een keer mee te doen. Stuur ons dan een mail via ouderenkind@deschaeck.nl zodat we je kunnen inplannen. Of kom een keer met je kleintje zwemmen tijdens het banen zwemmen, dan is er ruimte genoeg in het recreatiebad. Aankleedkussens liggen klaar in de badhal. 

Inschrijven
Om mee te kunnen doen aan de lessen is het noodzakelijk dat je je inschrijft, hiervoor betaal je inschrijfkosten. Wanneer deze voldaan zijn plaatsen we je kind op de wachtlijst. Bij de inschrijfkosten zit ook het lespasje van het kind inbegrepen.

Maak daarvoor eerst een account aan in Mijn De Schaeck en ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring van De Schaeck.

Wanneer het account is aangemaakt kun je inloggen Mijn De Schaeck. Log in met je opgegeven gegevens en ga naar 'Mijn cursussen'. Klik vervolgens op 'Nieuwe cursist/leerling' en kies daarna voor de dag waarvoor je je wilt inschrijven met je kindje.

Wanneer er een nieuwe periode start komt er een nieuwe groepsindeling en komen er ook weer plekjes vrij. Nieuwe oproepen worden ruim voor een nieuwe periode via de mail verstuurd.