Zwemmen bij Proteus

Wil jij na je C-diploma verder zwemmen? Dan is zwemmen bij Proteus misschien wat voor jou! 

Proteus is een vereniging met een hart voor zwemsport én een hart voor haar leden. Een club waar gezelligheid voorop staat, maar waar ook gepresteerd wordt. Heren 1 speelt waterpolo op landelijk niveau, maar voor alle leeftijden kun je bij Proteus terecht. Voor de jeugd vanaf zes jaar zijn er al verschillende mogelijkheden binnen de club.

Minipolo 
Minipolo is een vorm van waterpolo voor de jongste leeftijdscategorie. Onder begeleiding van een vaste trainer wordt er wekelijks getraind op een plezierige, leerzame en speelse manier. Voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar organiseren wij de minipolo training op de vrijdag avond van 18:30 – 19:30 uur. Zo kunnen de jongste kinderen van 6 en 7 jaar nog staan op de bodem van het zwembad tijdens de trainingen en wedstrijden. Voor waterpolo boven de 11 jaar is bij onze vereniging ook een actieve afdeling. 

Wedstrijdzwemmen
Wedstrijdzwemmen is bedoeld om de kinderen betere zwemtechniek en conditie bij te brengen onder begeleiding van een vaste trainer. Er wordt wekelijks getraind en op een speelse manier worden onze jeugdleden de verschillende zwemslagen aangeleerd. Zo is het bij ons niet bedoeling dat de kinderen de gehele training alleen maar “baantjes” zwemmen. Indien de kinderen interesse hebben voor het deelnemen aan wedstrijden, kan dit uiteraard ook! Je traint dan om de snelste tijd te behalen tijdens de wedstrijden. Het wedstrijdzwemmen traint op woensdag van 16:30 tot 17:30 uur en op vrijdag avond van 19:30 – 20:15 uur. 

Nu jij?
Is wedstrijdzwemmen iets voor jou of wil jij ook een keer zien wat waterpolo is, kom dan gerust een keer langs en train mee in zwembad De Schaeck in Twello. Kijk voor meer informatie op de site van Proteus.